23. huhtikuuta 2009

Tarinahan tämäkin.19


Käy sitä kuninkaallisillekin..

Camelotissa kuningas Arthur oli aikeissa lähteä seikkailemaan ja sotimaan kauas kotoaan. Häntä kuitenkin huoletti jättää kuningatar Guinevere yksin noiden kiimaisten Pyöreän Pöydän Ritareitten kanssa, joten hän pyysi neuvoa taikuri Merliniltä.

Selitettyään asian Merlinille, tämä pyysi mietteliäänä kuningasta palaamaan viikon kuluttua uudelleen.

Viikkoa myöhemmin kuningas Arthur palasi Merlinin luo, joka näytti hänelle uusimman keksintönsä. Se oli siveysvyö....mutta siinä oli suuri reikä juuri strategisessa kohdassa. "Tämä ei ole hyvä, Merlin!" kuningas epäröi, "katso tätä reikää, kuinka tämä voisi suojella kuningatartani?"
"Kuninkaani, katsokaa tätä," sanoi Merlin ja työnsi pienen kepin siveysvyön reikään, jossa pieni giljotiinin terä katkaisi sen kahtia. "Merlin, olet nero!" sanoi kiitollinen monarkki, "nyt voin lähteä, sillä tiedän kuningattareni olevan täysin turvassa."

Laitettuaan Guineverelle siveysvyön, Kuningas Arthur lähti seikkailulleen ja palasi Camelotiin vasta parin vuoden kuluttua. Välittömästi takaisin tultuaan kuningas Arthur kutsui ritarinsa koolle ja käski näitä laskemaan housunsa pikatarkastusta varten. Heidän kaikkien vehje oli joko amputoitu tai muuten pahasti vahingoittunut.

Kaikkien paitsi Sir Galahadin. "Sir Galahad", aloitti Kuningas Arthur, uskollisin ritarini! Ainoa teistä, joka on ollut minulle uskollinen. Kerro minulle toiveesi? Nimeä se ja se on sinun!"

Mutta Sir Galahad oli sanaton. !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti