20. heinäkuuta 2009

Johannes Heinosen maalauksia..2..pst..

Kolme demaripresidenttiä. Heidän aikanaan on presidentiltä viety valta, ja 600 000:n suomalaisen toimeentulo kavennettu minimiin ja heidät on syrjäytetty yhteiskunnasta.

Presidentit kahlaavat syrjäytettyjen kyyneljärvessä. Kuopion kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Niiranen kertoo Kuopion kaupunkilehdessä Mauno Koiviston ajasta mm. seuraavia kiinnostavia näkökulmia: -

Koivisto sai johdettavakseen vuonna 1981 velattoman ja pienen työttömyyden maan ja jätti jälkeensä 400 miljardia markkaa velkaa olevan ja puolen miljoonan työttömän maan.

Niiranen vertailee Kekkosta ja Koivistoa: - Koiviston manuaalinen ohjaus talouspolitiikassa oli poikkeuksellista. Kekkonen puuttui Koivistoon verrattuna lievästi ja harvoin maan talouden hoitoon, koska hän ei katsonut olevansa sen asiantuntija.

Koivisto ohjasi maan talouden kuralle niin sanotulla vahvan markan politiikalla. Tämä tapahtui kahta kautta. Hän nimitti 1987 HARRI HOLKERIN vahvan markan hallituksen ja paimensi ROLF KULLBERGIN johtamaa Suomen Pankkia presidentin linnasta.

Koivisto oli Suomen Pankissa myös syksyn 1991 devalvaation alla. Yksi karmeimmista päätöksistä tällä vahvan markan linjalla oli kevään 1989 markan arvon vahvistaminen, eli revalvaatio.

Viennin osuus kansantuotteesta oli painumassa 20 prosenttiin, kun sen pitää Suomen kaltaisella maalla olla kaksikertainen, jotta voimme huolehtia kouluista, vanhuksista ja muista tarpeistamme.

Tässä tilanteessa maan hallitus vahvisti markan arvoa neljällä prosentilla Koiviston ohjauksessa. Markan arvon vahvistamisen sijasta olisi vuonna 1989 pitänyt devalvoida, eli heikentää markan arvoa ainakin 10 prosentilla.

Tämä olisi säästänyt pakkoratkaisuilta kaksi vuotta myöhemmin. Ennen kaikkea oikea-aikainen politiikka 1989-luvun lopulla olisi säästänyt kymmeniätuhansia yrittäjiä ja heidän perheitään suurelta murheelta, koska devalvaatio vuonna 1989 olisi pysäyttänyt valuuttalainojen ottamisen kertapamauksella.Niiranen yltyy ennustamaan: -

Historiankirjoitus tulee aikanaan myös tieteellisesti vahvistamaan 1980-luvun loppupuolen virheellisen politiikan ja sen tekijät, jotka myöhemmin on ruhtinaallisesti palkittu kunnianosoituksin.

Niirasen ennuste on toteutunut ja Koiviston ajan salaisten arkistojen aukeillessa on nyt 2008 alettu tuomaan esille sitä poliittista toimintaa millä Suomea ajettiin syvälle laman syövereihin Koiviston johdolla.

Kaikki tietävät myös sen, että Ruotsissa lama hoidettiin aivan eri tavoin kuin meillä Suomessa tehtiin. Ahtisaari kannatti vuoden 1994 presidentinvaaleissa Suomen markan säilyttämistä.

Tämä tauluun..Köyhyyden kolmikanta.4% suomalaisista kuuluu poliittisiin puolueisiin, ja tästä pienestä marginaalista valitaan lautamiehet oikeusistuimiin.

Lautamiehinä on myös naisia, ja lisäksi lautamiehet voivat tuntea seksuaalista vetovoimaa toisiinsa.

Kuvassa oleva päätuomari ei ymmärrä jääkiekosta yhtään mitään. Yleisön huutaessa, että oli pitkä kiekko, tuomari väittää perisuomalaisesti vastaan, ja julistaa kädet nyrkissä jalkaa maahan polkien kyseessä olevan vain puolipitkä kiekko.

Kuten tiedetään, tuomarin sana on laki.

Tämä tauluun ..päätuomari ja lautamiehet..


Vuonna 1990 presidentti Mauno Koivisto päätt ettei DDR:n salaiselle poliisille, eli Stasille, vakoilleiden suomalaisten nimet ja koodit sisältävää listaa avata, vaan suljetaan Suojelupoliisin salaisiin arkistoihin.

Jopa Korkein Oikeus on ottanut kannan, ettei Supon tarvitse julkaista listaa. Miksi listaa ei julkaista? Onko sillä merkittäviä suomalaisia poliitikkoja? Jos ei, niin miksi listaa käsiteltiin maan kaikkein korkeimmalla mahdollisella tasolla vuonna 1990?

Kansanedustajat Heidi Hautala, Petri Neittaanmäki ja Toimi Kankaanniemi ovat aiheellisesti kyselleet listojen avautumisen puolesta. 10.2.-06 puhemies Lipponen ilmoitti suomalaisilla historiapäivillä Lahdessa, että Stasi-lista on parempi pitää lukkojen takana, perustellen että listalla olevat tulisivat leimatuiksi loppuiäkseen.

Kuitenkin hän ilmoitti ettei ole listaa nähnyt, eikä hän voi tietää mikä listan tarkoitus on, ja keitä sillä on..

Halonen toimi 1970-luvulla perustetun "Suomen komitea DDR:n tunnustamiseksi"-elimen varapuheenjohtajana, minkä johdosta hän oli Neittaanmäen mukaan keskeisessä asemassa Suomen ja DDR:n yhteistyössä. 9.9. -07 Halonen, Koivisto ja moni muu on julkisuudessa valmiita avaamaan Stasi arkistoja.

Paavo Lipponen, tämä entinen duunarien ja teollisuudenvoiman nykyinen edunvalvoja vastustaa hampaat irvessä arkistojen avaamista. Rusin oikeudenkäynnin yhteydessä julki tulleissa 18 nimen joukossa oli myös Paavo Lipposen nimi.

Tämä tauluun...Tarja DDR-junassa,
avaamassa tai sulkemassa arkistoja?

Tässä taulu...Tarja ja suomalainen sisu..


Ihminen haluaa herätä ympärillä olevaan todellisuuteen yleensä vasta silloin, kun se sattuu omalle kohdalle.

Silmät ja ajatukset on niin helppo sulkea ympärillä tapahtuvista vääryyksistä. 8. 6. -06 Helsingin Sanomissa oli maininta, että ruoka-apua tarvitsevien ihmisten määrä on pääkaupunkiseudulla viime vuosina selvästi kasvanut.

Vaikka eletään nousukautta, on Heikki Hurstin mukaan ruokakassien hakijoiden määrä jopa kaksinkertaistunut viime vuodesta. Itsekkäässä Suomessa on hyväksytty, että köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu.

Ruotsissa STV:lla on uutisoitu Suomen leipäjonojen olevan lamavuosien tasolla. Tätähän ei Suomen medioissa kerrota. Ruotsalaisen käsityksen mukaan hyvinvointivaltiossa lapsiperheet eivät kuulu leipäjonoihin.

Ja mitä tekevät päättäjät meillä Suomessa näillä köyhien ihmisten valituskirjeillä? Pyyhkivät niillä perseensä..

(Presidentti Lyndon B. Johnson sanoi aikanaan: Hoitakaa homma niin, ettei kukaan voi pyyhkiä persettään paperinpalaan, jossa ei olisi minun kuvaani.)

Tämä tauluun..Äitee meidän... Anna meille meidän
jokapäiväinen leipämme..

Kuvataan Halosen tuntemuksia, tai mahdollisuuksia, joita presidentillä on vaikuttaa. Kuvassa Halonen odottaa selkä seinää vasten neuvottomana viemäriin alas vetämistä, mukanaan vallan viimeisetkin rippeet.

Presidentiltä otetaan valtaa pois, ja sitä siirretään ja keskitetään hallitukselle. Tämä vallan keskittäminen on tehty kansalaisten vaikuttamisen ja demokratian lisäämisen nimissä.

Mutta saimmeko kansanäänestyksen EU:n perustuslaista, tai NATOON liittymisestä?? Poliitikot kiertävät NATO-kysymystä julkisuudessa, mutta pikku hiljaa ovat silti viemässä meitä kohti NATOA.

Tämä tauluun ..Pelastakaa presidentti..


Presidentin virka on enää lähinnä toimia kumileimasimena. Hallituspuolueet ovat kaventaneet presidentin vallan näennäiseksi edustamiseksi.

Tämä on tehty kansalaisten vaikutusvallan ja demokratian lisäämisen nimissä. Todellisuudessa kyse on vallan keskittämisestä hallitukselle, jonka ei enää tarvitse miettiä, mitä presidentti on mieltä.

Kekkosen haamu on saatu siivottua siltä osin, ja juoksupoika on korottanut itsensä johtajaksi.

Tämä tauluun Hanhiemo..


Ja tämä sama asia tuli hyvinkin selväksi......
Sekä Älypäässä,että Netlogin sivustoilla...
Kaikkien olisi tarvinnut olla samaa harmaata massaa..

Pikkuvirkaihmiset, esimerkiksi kirjastonhoitajat ja kulttuurisihteerit hoitavat tärkeänä kutsumustaan,

valikoiden mitä kansalaisten on hyvä saada katsottavakseen. Kaikki erilainen koetaan vaarallisena ja sopimattomana, ajatuksia ja keskustelua herättävänä, ja sehän ei ole hyvää konsensukselle.

Tajunnan konsensus takaa harmaan harmonian.

Tämä tauluun..Sen suurin suu..


Maailma koostuu näkemyksistä, sanotaan.

Kouvolan kulttuuritoimen näkemyshän on hyvinkin rajoittunut virkamiesmäinen ja poliittinen,

missä toteutuu tämän päiväinen suomalainen vapauskäsitys,

Jota on yhä lisääntyvä valvonta ja kontrollointi ihmisten toiminnasta ja tekemisestä, tässä tapauksessa näkemisestä sekä tuntemisesta.
Tässä taulu Sensuroitu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti